
Αλευρόπιτα: είναι πίτα χωρίς φύλλο με φέτα. Το ζυμάρι της δεν ξεπερνά το 1 εκατοστό για να είναι τραγανό.
Κοθρόπιτα: είναι πίτα με βραστό κοτόπουλο και ρύζι και παραδοσιακό φύλλο από κάτω.Το κρέας κόβεται σε μπουκιές και τοποθετείται περιμετρικά στην άκρη του φύλλου και αφήνει το κέντρο άδειο για να μπει το ρύζι. Το κάτω φύλλο που περισσεύει τυλίγεται στην άκρη και φτιάχνει τον «κόθρο».
Πεπέκι: είναι μια πίτα χωρίς φύλλο, που φτιάχνεται με αλεύρι, φέτα, αυγά και γιαούρτι. Φτιάχνεται γρήγορα κι εύκολα και συνηθίζεται να ψήνεται σε μεγάλο ταψί για να βγαίνει λεπτή.
Μπατσαριά: Η χορτόπιτα αυτή κατάγεται από τα Γιάννενα. Τα Γιάννενα καθώς και όλη η Ήπειρος είναι συνυφασμένα με τις πίτες.Έτσι, η μπατσαριά είναι μια πίτα με καλαμποκάλευρο, διάφορα χόρτα και γάλα.
Πηγές:
http://www.gastrotourismos.gr/?section=2474&language=el_GR&itemid1494=3016&detail1494=1
http://2.bp.blogspot.com/-QtL9_5ab-68/UcmAu7SLMxI/AAAAAAADpOE/O5hGE1ra56A/s1600/Pepeki-Hpeirwtiki-pita.jpg
http://www.epilogesmagazines.gr/viewarticle.php?productID=274&id=302
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgrbw6YhVG_kIKRHqgicnm8sbqZrks7Ag55IkpEw7bAuNeYOH2U0P8_h2kOmQ9eQWEL3f94t69uZPaiL4gmy_OI6yUUTaAtNKECXVtNoigT318gTGEdhRO-_JbpJlc7clMP32cH74Kh44/s1600/σπανακοπιτα.jpg
http://www.clickatlife.gr/geusi/story/15301
http://www.sidagi.gr/sites/default/files/imagecache/thumb_full_node/ladopita.JPG
http://www.tastefull.gr/sites/default/files/Cannon%20Camera%20Photos%2052%20032_0.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJHiRip90SNHEQUGuS4S_dutjcSvk36A_LMIyODUMF-5PWLpuWEU5UoOOitsO7BBF9om2M8fJRNaXxwHTi-9qaCEPItIGzYD1BwZgy2Jt9_MoytBHsfHmdJm36fFeMV37OC33OXhJyTUC6/s1600/001_905456007.jpg
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου